cover

Inkijkexemplaar

Recensies

ISBN: 9789491706493
Paperback | eBook | iBook
Formaat: 14 cm x 21 cm
141 pagina's
Verschenen: mei 2016
Omslag: Joax, Rotterdam

Wanneer een land God vergeet - zeven lessen die wij moeten leren van nazi-Duitsland

Erwin Lutzer

€ 15,50

bestelbutton

Een volledige uitsluiting van de kerk door de staat. Instorting van de economie. Wetten die het mogelijk maken om gerechtigheid en ethiek te ontduiken. De systematische secularisering van de media, het onderwijs, ons werk en de cultuur om ons heen. Gevoelsbeleving krijgt voorrang op gezond verstand. De geschiedenis wordt herschreven om speciale belangen te dienen. Uitholling en ineenstorting van de gezinsstructuur. Van deze trends schrikken we nauwelijks meer - ze zijn oud nieuws, urgenties van gisteren. Toch zijn, zoals Erwin Lutzer in dit meeslepende boek opmerkt, deze zelfde factoren al eens eerder in de recente geschiedenis samengevallen, en toen met catastrofale gevolgen. Het is tijd daar kennis van te nemen en naar te handelen.

In Wanneer een land God vergeet laat dr. Lutzer zeven trends zien waardoor een samenleving, die heel veel op de onze leek, zich liet omvormen tot nazi-Duitsland. Door historische voorbeelden te plaatsen in het kader van bijbels onderwijs daagt hij de lezer uit om na te denken over de vraag: wat zou ik in die situatie doen? Als de geschiedenis zich herhaalt, heeft dat niet altijd exact dezelfde gevolgen. Maar het vraagt wel van ons dat we alert zijn en moed tonen om gevaarlijke ontwikkelingen te keren. Toen Jezus Zijn volgelingen vertelde dat ze zouden schijnen als lichten in de duisternis, sprak Hij niet enkel tot de verbeelding. Velen van ons zullen daadwerkelijk geroepen worden om als helden stand te houden - onze ogen gericht op Hem, niet in slaap gewiegd door kalmte noch afgeschrikt door de storm, maar dienend als voorbeelden van vriendelijkheid, nederigheid en liefde ten overstaan van hevige tegenstand. Bereiden wij ons als gezin, kerk en christelijke school voor op die dag?

Dr. Erwin W. Lutzer is sinds 1980 voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij heeft talloze boeken geschreven. Tot de meest recente behoren: Oprah, Miracles, and the New Earth: A Critique; One Minute After You Die; en The Truth About Same-Sex Marriage. Dr. Lutzer is een vermaard theoloog en is hoofdspreker bij drie radioprogramma’s. Hij en zijn vrouw Rebecca wonen in de omgeving van Chicago; zij hebben drie volwassen kinderen en zeven kleinkinderen.