cover

Inkijkexemplaar

Recensies

ISBN: 9789491706622
Paperback | eBook | iBook | Google Play
Formaat: 14 cm x 22 cm
384 pagina's
Verschenen: januari 2018
Omslag: HAS, Ede

Wat is de mens?

Edgar Andrews

€ 22,50

bestelbutton

In dit boek - dat het vervolg is op Wie heeft God gemaakt? - bespreekt een gerenommeerd wetenschapper op een gemakkelijk leesbare en humoristische wijze de eeuwenoude vragen over de aard en oorsprong van de mens. Het boek wordt gekenmerkt door een groot scala aan onderwerpen, diepgravende analyses, duidelijkheid en verfrissende originaliteit. Dr. Andrews is een begenadigd schrijver, getuige zijn eerdere boek Wie heeft God gemaakt? Op zoek naar een allesverklarende theorie, dat in verschillende talen vertaald is en waarvan er zo’n 40.000 exemplaren verkocht zijn. In dit nieuwe boek zal zijn wetenschappelijk inzicht, onderwijservaring en bijbels wereldbeeld ons ook heel persoonlijk aanspreken, omdat het onze persoonlijke en collectieve plaats in het universum bespreekt.

Professor Edgar H. Andrews is emeritus hoogleraar materiaalkunde aan de universiteit van Londen en een internationaal expert op het gebied van polymeren (grote moleculen). In 1967 richtte hij de afdeling materiaalkunde op aan het Queen Mary College van de universiteit van Londen (www.materials.qmul.ac.uk). Deze afdeling vormde samen met vijf andere afdelingen de faculteit technische wetenschappen. Hij begon als hoofd van de afdeling materiaalkunde, en later werd hij decaan van de faculteit technische wetenschappen. Van 1968 tot 1998 was hij hoogleraar materiaalkunde. Hij heeft meer dan honderd wetenschappelijke studies en boeken gepubliceerd, alsook twee bijbelcommentaren en verscheidene werken over wetenschap, religie en theologie. Zijn boek From Nothing to Nature (In het Nederlands verschenen als: Alles uit niets) is in tien talen vertaald. Edgar Andrews was meer dan dertig jaar internationaal adviseur van de Dow Chemical Company (VS) en twintig jaar adviseur van de 3M Company (VS). Hij trad ook veelvuldig op als getuige-deskundige bij rechtszaken in het Britse Hooggerechtshof en in gerechtshoven in de VS en Canada. In 1986 nam hij samen met A. E. Wilder-Smith deel aan het Huxley Memorial Debate aan de Oxford Union, waar zij debatteerden met evolutiebiologen Richard Dawkins en John Maynard Smith. Het debat is op YouTube terug te luisteren, maar ook als audio-cd te bestellen (dode link, klik op deze downloadlink voor een zip-bestand). In het darwinistische hol van de leeuw wonnen de creationisten 115 van de 313 stemmen. Beluister hier de uitslag: 115 voor en 198 tegen.

Edgar Andrews wordt ook genoemd (opent een fotoscan) in Debrett's People of Today. Debrett's People of Today is een naslagwerk gepubliceerd door Debrett's (tot 2017). Het bevat de biografische details van ongeveer 25.000 eminente burgers uit de hele breedte van de Britse samenleving. Het was de rivaal van het al langer bestaande Who's Who. De personen die in Debrett's staan, werden gekozen op grond van hun betekenis voor de maatschappij en hun verdiensten.

Voor meer informatie over de auteur (zijn loopbaan en kwalificaties) verwijs ik u naar het volgende Wikipedia-artikel: Prof. dr. Edgar H. Andrews


De auteur introduceert zijn boek (Nederlands ondertiteld):


Afsluitend nog een artikel over esoterische evolutie, dat eerst als bijlage aan het boek toegevoegd zou worden. Een proeflezer adviseerde dat niet te doen omdat het een samenvatting van een thesis zonder enige onderbouwende voetnoten en verwijzingen was. De auteur heeft er nu 69 voetnoten aan toegevoegd, en daarom plaats ik het artikel alsnog op de website. Via de klikbare voetnootnummers kom je bij de voetnoot zelf terecht, en daar kun je ook weer op het voetnootnummer klikken om terug te keren naar de tekst.