cover

Inkijkexemplaar

ISBN: 9789491706905
iBook | Paperback | eBook
14 cm x 22 cm
231 pagina's
Verschenen: februari 2022
Omslag: Studio Stien, Kampen

Liefde is het antwoord

Jenno Sijtsma

€ 7,99

bestelbutton

Dit boek is een weergave van de persoonlijke en theologische levensreis van Jenno Sijtsma. Zijn overdenkingen worden afgewisseld met boeiende anekdotes, ontmoetingen met markante figuren en interviews met bekende hoogleraren en theologen waaronder Ridderbos, Lapide, Beek en Schillebeeckx. Sijtsma is ook een zeer belezen predikant. Hij las vele duizenden boeken. Ook als recensent voor NBD Biblion (voorheen bekend als de Nederlandse Bibliotheek Dienst) heeft hij meer dan 1500 recensies geschreven. Die grote belezenheid komt zeker tot uitdrukking in dit boek. Zijn levensreis heeft hem ook meer zicht gegeven op de veelkleurige wijsheid Gods, die ook buiten onze eigen kerkmuren zichtbaar wordt. In dit boek laat hij zijn hart zien, dat vooral waarde hecht aan de beleving van het geloof.

Uit de aanbeveling van dr. Bert Aalbers:

‘Wat Jenno biedt is veel, heel veel. En altijd origineel en verrassend.’

Een opmerking. Hoofdstuk 16 bevat enkele gedachten van Thomas Merton. Dat betekent niet dat ik deze auteur ‘in de volle breedte aanbeveel’, omdat de totaliteit van zijn gedachtengoed duidelijk bij het contemplatief denken hoort, en bij het newage-denken. Merton probeerde christendom en boeddhisme met elkaar te verenigen, en dat is onmogelijk. Een van zijn citaten is: ‘Zen is volledig compatibel met het christelijk geloof, en met het christelijke mysticisme (als wij Zen in zijn zuivere staat zouden begrijpen, als metafysische intuïtie)’ (Zen and the Birds of Appetite, p. 47). Zie ook: Thomas Merton: The Catholic Buddhist Mystic.


Een interview met ds. Jenno Sijtsma in Zwolle, 1 juni 2022


Jenno werd geïnterviewed door Simon van Groningen, oud-politieagent, predikant en spreker. U kunt meer van en over hem lezen op de website Deze Dagen. Zie ook zijn YouTubekanaal: Deze Dagen, waar u nog meer interessante interviews kunt bekijken.