Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd.

Sensitivitytraining


door G. Hette Abma


Woord vooraf

   Dit kleine boekje over sensitivitytraining verscheen oorspronkelijk in de OK-katernenreeks, die werd uitgegeven door het Landelijk Verband van Staatkundig Gereformeerde Studieverenigingen (tegenwoordig de SGP-jongeren). OK-katernen werden uitgegeven als informatiemateriaal om bij te dragen aan een diepere bezinning op vragen rond de politieke en maatschappelijke taak van de christen. Zo ontstond tevens een groeiende voorraad documentatiemateriaal voor studieverenigingen en individuele lezers.
   Wie denkt dat sensitivitytraining een rage uit de jaren ’70 was, vergist zich. Sensitivitytraining is een verschijnsel dat sinds de eerste uitgave van dit boekje juist een enorme vlucht genomen heeft. Vrijwel iedereen die in de bedrijfscultuur of bij de overheid werkzaam is, krijgt vroeg of laat met zo’n training te maken, bijvoorbeeld tijdens vormingsdagen.
   Vandaag de dag worden er allerlei trainingen aangeboden die misschien niet de naam ‘sensitivitytraining’ dragen, maar wel degelijk onder die noemer vallen.
   Er is natuurlijk al veel over dit onderwerp geschreven, maar meestal in het bredere raamwerk van een boek. Daarom kan een klein boekje als dit nuttig zijn voor de lezer die zich een oordeel over sensitivitytraining wil vormen.

De uitgever
Zelhem, 10 oktober 2014