cover

Inkijkexemplaar

Recensies

ISBN: 9789491706622
Paperback | eBook | iBook | Google Play
14 cm x 22 cm
384 pagina's
Verschenen: januari 2018
Omslag: HAS, Ede

Wat is de mens?

Edgar Andrews

€ 17,43

bestelbutton

Er is ook een dvd beschikbaar van de boekpresentatie die op 23 februari 2018 gehouden werd (te bestellen bij Transvision en bij Logos).

In dit boek - dat het vervolg is op Wie heeft God gemaakt? - bespreekt een gerenom-meerd wetenschapper op een gemakkelijk leesbare en humoristische wijze de eeuwen-oude vragen over de aard en oorsprong van de mens. Het boek wordt gekenmerkt door een groot scala aan onderwerpen, diepgravende analyses, duidelijkheid en verfrissende originaliteit. Dr. Andrews is een begenadigd schrijver, getuige zijn eerdere boek Wie heeft God gemaakt Op zoek naar een allesverklarende theorie, dat in verschillende talen vertaald is en waarvan er zo’n 40.000 exemplaren verkocht zijn. In dit nieuwe boek zal zijn wetenschappelijk inzicht, onderwijservaring en bijbels wereldbeeld ons ook heel persoonlijk aanspreken, omdat het onze persoonlijke en collectieve plaats in het universum bespreekt.

Professor Edgar H. Andrews is emeritus hoogleraar materiaalkunde aan de universiteit van Londen en een internationaal expert op het gebied van polymeren (grote moleculen). In 1967 richtte hij de afdeling materiaalkunde op aan het Queen Mary College van de universiteit van Londen (www.materials.qmul.ac.uk). Deze afdeling vormde samen met vijf andere afdelingen de faculteit technische wetenschappen. Hij begon als hoofd van de afdeling materiaalkunde, en later werd hij decaan van de faculteit technische wetenschappen. Van 1968 tot 1998 was hij hoogleraar materiaalkunde. Hij heeft meer dan honderd wetenschappelijke studies en boeken gepubliceerd, alsook twee bijbelcommentaren en verscheidene werken over wetenschap, religie en theologie. Zijn boek From Nothing to Nature (In het Nederlands verschenen als: Alles uit niets) is in tien talen vertaald. Edgar Andrews was meer dan dertig jaar internationaal adviseur van de Dow Chemical Company (VS) en twintig jaar adviseur van de 3M Company (VS). Hij trad ook veelvuldig op als getuige-deskundige bij rechtszaken in het Britse Hooggerechtshof en in gerechtshoven in de VS en Canada. In 1986 nam hij samen met A. E. Wilder-Smith deel aan het Huxley Memorial Debate aan de Oxford Union, waar zij debatteerden met evolutiebiologen Richard Dawkins en John Maynard Smith. Het debat is op YouTube terug te luisteren, maar ook als audio-cd te bestellen. In het darwinistische hol van de leeuw wonnen de creationisten 150 van de 348 stemmen. Beluister hier de uitslag: 150 voor en 198 tegen.

Voor meer informatie over de auteur (zijn loopbaan en kwalificaties) verwijs ik u naar het volgende Wikipedia-artikel: Prof. dr. Edgar H. Andrews


De auteur introduceert zijn boek (Nederlands ondertiteld):