MijnEPUB

De eBooks van uitgeverij Maatkamp zijn beschikbaar als eBook en iBook. U vindt ze in de webshops van Libris, Kobo en Apple, maar ook op boekhandel.org als MijnEPUB.

Wat is MijnEPUB?

MijnEPUB-uitgaven zijn EPUB-eBooks die voldoen aan de open EPUB-standaard, een standaard die ook in Nederland steeds meer het standaardformaat voor eBooks aan het worden is. Het voordeel van mijnEPUB is, in tegenstelling tot EPUB met DRM, dat mijnEPUB eBooks op heel veel leesapparaten gelezen kunnen worden. MijnEPUB-bestanden zijn dus ook te lezen op apparaten die geen DRM ondersteunen.

MijnEPUB bevat geen DRM

MijnEPUB uitgaven zijn niet voorzien van Digital Rights Management (DRM). Hierdoor is het eBook op veel leesapparaten te gebruiken. Na aanschaf bent u, in tegenstelling tot eBooks met DRM, voor het lezen of het overzetten naar een ander apparaat niet afhankelijk van een eboekhandel of DRM-provider. U kunt rustig van leesapparaat wisselen zonder dat u daarbij bij mijnEPUB bang hoeft te zijn dat eBooks onbruikbaar worden.

MijnEPUB is persoonlijk

MijnEPUB-uitgaven zijn voor persoonlijk gebruik. Dit komt tot uiting doordat het mijnEPUB-eBook is voorzien van uw naam. Als een ‘Ex Libris’ ziet u op meerdere, niet storende, plaatsen uw naam vermeld staan.

Waarom mijnEPUB?

Als u een eBook koopt, geeft de uitgever u een digitale tekst waarin de auteur en ook de uitgever heel veel tijd hebben geïnvesteerd. Tijd en geld die terugverdiend moet worden om in de toekomst ook weer nieuwe eBooks te kunnen publiceren. De arbeider is zijn loon waard. Natuurlijk kan een uitgever er voor kiezen zijn digitale content maximaal te beschermen door aan u als lezer allerlei beperkingen op te leggen, waardoor u een eBook maar op een zeer beperkt aantal apparaten kunt gebruiken, geen teksten kunt kopiëren, geen pagina's kunt afdrukken, e.a. handigheidjes die voor u juist voordelen zijn bij het gebruik van eBooks. De uitgever is dan wel beter beschermd, maar dat gaat wel ten koste van de mogelijkheden voor u als gebruiker. Bij mijnEPUB legt de uitgever u geen technische beperkingen op en verstrekt hij u een eBook voor uw persoonlijk gebruik, in het vertrouwen dat dat ook persoonlijk gebruik blijft. De uitgever geeft u een veelheid aan mogelijkheden, in het vertrouwen dat u daar geen misbruik van maakt door een kopie van het eBook aan anderen te geven. Doordat uw naam vermeld wordt in het eBook, is het duidelijk wie de gebruiker is. Net zoals mensen hun naam schrijven in een boek om duidelijk te maken dat het boek van hun is, zo wordt bij mijnEPUB ook uw naam een onderdeel van de digitale tekst.

Privacy

MijnEPUB eBooks worden aan eboekhandels geleverd door Cross-Link Services BV. De eboekhandel waar u een mijnEPUB eBook aanschaft, geeft bij het bestellen uw naam door aan Cross-Link Services BV. Cross-Link Services BV gebruikt uw naam ALLEEN voor het personifiëren van het eBook. Uw persoonsgegevens worden door Cross-Link Services BV nooit aan derden verstrekt. Uw persoonsgegevens worden NIET gebruikt voor marketingdoeleinden of marktonderzoek.