ISBN: 9789081950817
iBook
| Paperback | eBook
| Google Play
Formaat: 14 cm x 22 cm
393 pagina's
Verschenen: augustus 2012
Omslag: HAS, Ede
Wie heeft God gemaakt?
Edgar Andrews
€ 11,99
Een boek van een vermaard wetenschapper over het bestaan van God, met hoofdstuktitels als 'Sooty en het universum', 'Met een stoommachine naar de sterren' en 'De nette dikhuid', moet wel anders zijn. En dat is het ook. Het boek behandelt moeilijke vragen over wetenschap, filosofie en geloof met verbazingwekkende eenvoud. Edgar Andrews ontmaskert de pretenties van het 'nieuwe atheïsme' van Richard Dawkins en anderen, waarbij hij scherpe argumenten op een vriendelijke en humoristische wijze weet over te brengen.
De auteur wil echter niet alleen het huidige agressieve atheïsme bestrijden, maar ook een logisch samenhangend en over het geheel meer bevredigend alternatief bieden. Hij beschrijft hoe zijn collega-natuurkundigen ervan dromen een 'theorie van alles' te vinden die alle natuurkundige processen en verschijnselen in het universum omvat. Maar hij wijst erop dat 'het bestaan' uit meer bestaat dan alleen de materiële wereld - de dingen die het leven de moeite waard maken, zijn doorgaans immaterieel van aard. Zou er dan een allesverklarende theorie kunnen bestaan die niet alleen ruimte, tijd, materie en energie omvat, maar ook hart en verstand, geweten en geest? Ja, die theorie bestaat, zoals dit boek aantoont. Het is de Godhypothese, een 'theorie' die, ondanks zijn tegenstanders, nog steeds hoog uitsteekt boven het barre landschap van atheïsme en wanhoop. Dit boek is het eerste deel van een tweedelige serie. Klik hier voor deel 2 van deze serie.
Professor Edgar H. Andrews is emeritus hoogleraar materiaalkunde aan de universiteit van Londen en een internationaal expert op het gebied van polymeren (grote moleculen). In 1967 richtte hij de afdeling materiaalkunde op aan het Queen Mary College van de universiteit van Londen (www.materials.qmul.ac.uk). Deze afdeling vormde samen met vijf andere afdelingen de faculteit technische wetenschappen. Hij begon als hoofd van de afdeling materiaalkunde, en later werd hij decaan van de faculteit technische wetenschappen. Van 1968 tot 1998 was hij hoogleraar materiaalkunde. Hij heeft meer dan honderd wetenschappelijke studies en boeken gepubliceerd, alsook twee bijbelcommentaren en verscheidene werken over wetenschap, religie en theologie. Zijn boek From Nothing to Nature (In het Nederlands verschenen als: Alles uit niets) is in tien talen vertaald. Edgar Andrews was meer dan dertig jaar internationaal adviseur van de Dow Chemical Company (VS) en twintig jaar adviseur van de 3M Company (VS). Hij trad ook veelvuldig op als getuige-deskundige bij rechtszaken in het Britse Hooggerechtshof en in gerechtshoven in de VS en Canada. In 1986 nam hij samen met A. E. Wilder-Smith deel aan het Huxley Memorial Debate aan de Oxford Union, waar zij debatteerden met evolutiebiologen Richard Dawkins en John Maynard Smith. Edgar Andrews wordt ook genoemd (opent een fotoscan) in Debrett's People of Today. Debrett's People of Today is een naslagwerk gepubliceerd door Debrett's (tot 2017). Het bevat de biografische details van ongeveer 25.000 eminente burgers uit de hele breedte van de Britse samenleving. Het was de rivaal van het al langer bestaande Who's Who. De personen die in Debrett's staan, werden gekozen op grond van hun betekenis en verdiensten.
Voor meer informatie over de auteur (zijn loopbaan en kwalificaties) verwijs ik u naar het volgende Wikipedia-artikel:
De auteur introduceert zijn boek (Engelstalig):